Arhiva vesti

Delegacija AP Vojvodine na otvaranju 15. Evropske nedelje regiona i gradova

09102017_Brisel_1a-3000.jpg

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, direktorka Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Vidosava Enderić  prisustvovali su danas u Briselu otvaranju 15. Evropske nedelje regiona i gradova.

 

U organizaciji Evropskog komiteta regiona i Generalnog direktorata za regionalne politike, ovogodišnja manifestacija pod nazivom "Regions and Cities working for a better future", okupila je učesnike iz 170 regiona i gradova širom Evrope.
Predsednik Mirović je istakao da je prisustvo Vojvodine na manifestacijama poput Evropske nedelje regiona i gradova, dobra prilika da se još jednom u susretu sa evropskim zvaničnicima, a pre svega sa predstavnicima evropskih regiona, pokrajina Vojvodina učini vidljivijom.
„Ovo je dobra prilika da se još jednom istaknu naši prioriteti, koji se tiču važnosti učešća predstavnika Vojvodine u razgovorima Srbije u procesu evropskih integracija. Istovremeno, ovo je prilika i da kroz bilateralne razgovore sa predstavnicima drugih regiona predstavimo potencijale Vojvodine, i ukažemo na elemente koje Vojvodina ima, a tiču se ukupne evropske agende“, kazao je Mirović dodajući da se Vojvodina u Briselu predstavlja u značajnom obimu, te da su pored predstavnika pokrajinske administracije tu i predstavnici institucija koje vode računa o evropskim poslovima, pre svega kada je reč o regionalnoj saradnji.
Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor istakao je da je u prethodnom periodu uloženo mnogo napora u uspostavljanje i negovanje kontakata, te da se sada rezultati tih napora pokazuju.
„U razgovoru sa nama svi su otvoreni, i ovo je izvanredna prilika da intenziviramo saradnju sa našim starim partnerima“, kazao je Pastor dodajući da Srbija danas ima drukčiju reputaciji nego pre pet ili deset godina, što je važno i za jačanje regionalnih odnosa.

Arhiva vesti

Aktuelne vesti

22-05-2018   FEP ture u Adi i Bečeju
Pogledaj sve aktuelne vesti