Arhiva vesti

Sastanak projektnog tima projekta „Kontrola komaraca u prekograničnoj oblasti“ održan u Osijeku

IMG_0294-3000.jpg

U petak, 17. novembra održan je sastanak u okviru projekta „MOS-Cross“ u Osijeku, kojem su
prisustvovali članovi projektnog tima, odnosno predstavnici Zavoda za javno zdravlje Sombor, Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, kao i predstavnice Fonda „Evropski poslovi“ APV – Ivana Đurica, Gabriela Has, Gordana Jakovljević i Tamara Glišić-Krivošija. 

Na sastanku su razmatrani naredni koraci u implementaciji projekta kako bi se projekat pravovremeno sproveo u skladu sa Akcionim planom i Planom javnih nabavki. Svaka partnerska institucija je izložila svoje planove po pitanju sprovođenja javnih nabavki u narednom periodu koje su preduslov za dalju realizaciju projekta. Diskutovalo se o rokovima za javne nabavke, obavezama partnerskih institucija uz predstavljanje predviđenih projektnih aktivnosti u sklopu drugog izveštajnog perioda. Takođe, analizirana je priprema izveštaja za prvi izveštajni period koji je podnet krajem oktobra meseca, kao i Zahtev za dostavu dodatne dokumentacije koju su kao odgovor na predati izveštaj dobili hrvatski partneri.


Uz to, razmatrano je zajedničko konkurisanje za naredni poziv u okviru Interreg-IPA programa prekogranične saradnje. Gđa Magdalena Sikora, članica projektnog tima iz Osijeka, predstavila je nacrt projektne ideje za nastavak projekta, dok su predstavnici ostalih partnerskih institucija dali svoje sugestije.


Arhiva vesti